Pinjole prepržite u neprijanjajućoj tavi bez dodatka masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Marelice narežite na komade. Marcipan grubo naribajte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Maslac ili margarin i marcipan izradite u posudi mikserom (metlicama) u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, bourbon vanilin šećer, Finesse koricu limuna, sol i začine, sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako jaje na najvećoj brzini oko minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Od pinjola, marelica i višnji ostavite oko 2 žlice sa strane, preostale sjemenke i voće kratko umiješajte. Tijesto raspodijelite po kalupu i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Kolač nakon 10 minuta izvadite iz kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte šećer u prahu s vodom u gust preljev. Ukrasite kolač preljevom i odmah pospite pinjolima i voćem.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači