U zdjeli za miješanje pomiješajte glatko brašno s praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve miješajte mikserom (kukom za tijesto), prvo na najmanjoj, a zatim na najjačoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto.
Stavite tijesto u hladnjak i hladite 30 minuta.
Zagrijte pećnicu i obložite pleh papirom za pečenje.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Umijesite svoje tijesto na pobrašnjenoj površini. Razvaljajte na debljinu od oko 5 mm i izrežite kolačiće kalupima za kekse. Stavite tijesto na obložen pleh, razmaknute. Pecite 10 minuta dok kolačići ne poprime zlatnosmeđu boju.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Izvadite pleh iz pećnice, kolačiće s papirom za pečenje izvucite na rešetku i ostavite da se ohlade.
Pomiješajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije s vodom u rijetku glazuru. Kolačiće premažite glazurom i ukrasite mrvicama i glazurom za pisanje. Sada su vaši božićni kolačići spremni za jelo!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti