U zdjelu uliti 200 ml mlake vode, dodati 4 g kvasca, te protresti zdjelu kako bi
se sastojci pomiješali. Dodati 300 g glatkog brašna i 1 malu žličicu soli i dobro
pomiješati. Tijesto je jako vodenkasto pa ga je potrebno mijesiti s lopaticom.
15 ml maslinovog ulja dodati u zdjelu sa svim sastojcima, te je potrebno opet dobro
pomiješati.
Tijesto pokriti prozirnom folijom kako bi fermentiralo 30 minuta.
Nakon 20 minuta ide drugo preklapanje, pa ponovo 20 minuta pauze, a tijesto
prekriti prozirnom folijom.
Nakon 20 minuta potrebno je odraditi zadnje ili treće preklapanje. Tijesto ponovo prekriti
prozirnom folijom. Potrebno je da tijesto odstoji ponovo 20 minuta.
Pripremiti tepsiju ili kalup u kojem će se peći focaccia. U receptu je korišten vatrostalni
kalup koji je prethodno namazan maslinovim uljem. Također, kistićem dodatno
razmazati ulje po dnu kalupa.
Izvaditi tijesto iz zdjele i rasporediti po kalupu za pečenje. Nadalje, potrebno ga je lagano
preklopiti u kvadratni oblik, te ga okrenuti naopačke i tako mora odstajati 20 minuta.
Slični recepti
Kruh
Kruh