250 g keksa s maslacem sameljite u zdjeli, vrećici ili u multipraktiku. Dodajte 120 g otopljenog maslaca i dobro promiješajte. Pripremit kalup za torte promjera 26cm. Smjesu od keksa rasporedite po podlozi za tortu i poravnajte. Podlogu od keksa stavite u hladnjak.
U zdjeli pjenjačom izmiješajte 200 ml mlijeka i obje vrećice pudinga. Preostalih 600 ml mlijeka ulijte u lončić i stavite na vatru. Zakuhajte mlijeko pa smanjite vatru i u njega pjenjačom umiješajte smjesu od pudinga. Kuhajte dok se puding ne zgusne pa ga ostavite sa strane. Puding dobro pokrijte prozirnom folijom. Puding ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. U jednoj posudi istucite 400 g slatkog vrhnja. Ohlađeni puding izlijte u drugu posudu i mješajte dok ne nastane krema. Pomiješajte 500 g mascarpone sira, 7 žlica šećera u prahu i 1 žličicu paste od vanilije. Namočite 8 listića želatine u hladnu vodu i pričekajte da se nakvase. Izgnječite ih i stavite u lončić na laganu vatru. Zagrijte želatinu dok se potpuno ne otopi pa je odmah umiješajte u kremu. Na kraju kuhačom lagano umiješajte šlag.
Banane ogulite i prepolovite po dužini. Na podlogu od keksa složite polovice banana. Preko banana izlijte kremu pa zagladite. Stavite tortu u hladnjak na najmanje 6 sati.
Tortu izvaditi iz kalupa. U 300 ml hladnog mlijeka stavite obje vrećice šlaga, pa sve zajedno dobro umutite. Ukrasite vrh torte šlagom. Tortu obilato ukrasite vaflima i kandiranim višnjama te pospite čokoladnim preljevom i mrvicama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti