Prvo pripremite tijesto. U posudu za miksanje dodajte sve sastojke i miksajte par minuta dok se ne sjedini!
Pokrijte čistom krpom i ostavite da odmori 30-40 minuta.
Dok tijesto odmara pripremite premaz. Ribanim jabukama dodajte šećer, cimet i muškatni oraščić. Možete dodati i više začina, ako želite. Dodajte gustin i dobro sve promiješajte.
Kalup za kruh od 28cm premažite maslacem dobro.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika, debljine pola centimetra. Neka bude malo dulje od kalupa.
Slobodno si dodajte brašna kod valjanja jer je tijesto jako meko.
Premažite premaz po cijeloj površini i zarolajte u štrucu.
Nožem štrucu prerežite po dužini, okrenite rez da se vidi prema gore i isprepletite dva djela u pletenicu.
Zatim, još jednom ispletite tako da prebacite jedan kraj preko drugog kako bi vam stalo u kalup.
Smjestite u kalup, prekrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udupla.
Pospite perla šećer prije pečenja pa pecite na 180 stupnjeva 40-50 minuta
Prije posluživanja, pustite da se ohladi u kalupu 10 minuta i po želji pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Pečenje
Pečenje