1. U posudu za miješanje uspite sadržaj vrećice. Dodajte 350 mi hladnog mlijeka. Promiješajte električnom miješalicom prvo na najmanjoj, a zatim 4 minute na najvećoj brzini.
2. Pomiješajte 200-300 mi jake espresso kave, 1 veliku žlicu ruma ili amaretta i 2 vrećice Dr. Oetker Vanilin šećera. Natopite polovicu od ukupno 250 g piškota (ili jednu biskvitnu podlogu) polovicom dobivene mješavine espressa, složite u kalup veličine 25 x 15 cm i stavite polovicu pripremljene tiramisu kreme. Isti postupak ponovite s drugom polovicom piškota (ili drugom biskvitnom podlogom), te ostatkom espresso mješavine i tiramisu kreme. Gotov kolač stavite na 2-3 sata u hladnjak. Prije posluživanja pospite kakao prahom.
Savjet: Tiramisu kremu možete poslužiti kao desertnu kremu, bez pripremanja Tiramisu kolača. Ulijte kremu u posude željenog oblika, ostavite pola sata u hladnjaku, te prije posluživanja pospite kakao prahom.