Dr. Oetker Special Pudinzi posebno su osmišljeni za tradicionalne recepte u kojima je glavni sastojak puding, zadržavajući pritom nadaleko poznat okus vrhunskog Dr. Oetker pudinga.
Torta od sira (eng. Cheesecake) jedna je od najpopularnijih slastica. Dr. Oetker Special puding za cheesecake s okusom bijele čokolade omogućava jednostavnu i laku pripremu nadjeva za cijelu tortu.
Dr. Oetker Recept za Cheesecake:
Podloga od keksa: 70 g maslaca i 200 g mljevenih keksa.
Cheesecake puding krema: 1 pakiranje Special pudinga za Cheesecake (75 g), 80 g šećera, 550 ml mlijeka i 200 g kremastog sira.
Priprema za podlogu: Otopite maslac, dodajte mljevene kekse i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Utisnite smjesu za podlogu u kalup za torte (23-24 cm) i ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
Priprema za kremu/tortu:
1. Sadržaj vrećice pomiješajte s 100 ml mlijeka i 80 g šećera.
2. Mlijeko (400 ml) zakuhajte.
3. Maknite mlijeko s vatre i umiješajte smjesu (puding prah - šećer - mlijeko).
4. Vratite na štednjak i neprestano miješajući kuhajte još 2-3 minute.
5. Odmaknite s vatre i ostavite puding da se ohladi (mora ostati u tekućem stanju).
6. Kremasti sir i ostatak mlijeka (50 ml) izmiješajte električnim mikserom dok ne postanu pjenasti.
7. Izmiješajte električnim mikserom ohlađeni puding i smjesu na niskoj brzini sa sirom dok puding krema ne postane homogena.
8. Kremu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte.
9. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći.