Dr. Oeker limun šećer izvrstan je dodatak za osvježavajuće kolače, slastice i napitke poput čaja. Zahvaljujući slatko-kiseloj kombinaciji vašim kolačima daje posebnu aromu.
Aroma za kolače od 250 g brašna, za desert od 400 ml ili napitak od 750 ml mlijeka.
Recept za pješčanu limun tortu
U posudi mikserom (metlicama) izradite 250 g maslaca. Postupno dodajte 250 g šećera i 1 omot Dr. Oetker Limun šećera dok ne dobijete povezanu masu. Umiješajte 4 jaja na najvećoj brzini u razmacima od 1/2 minute. Umiješajte na najnižoj brzini 125 g pšeničnog brašna pomiješanog s 1 razom punom žličicom Dr. Oetker Original Backina i 125 g Gustina. Tijesto poravnajte u okruglom kalupu (Ø 26 cm) čije ste dno obložili masnim papirom. Pecite u donjoj trećini el. pećnice na 170 ºC oko 45 min. Prije posluživanja, pospite šećerom u prahu.
Prijedlog za upotrebu: jednostavno koristite za aromatiziranje u željenim receptima tako da dodate sadržaj omota kao što biste upotrijebili i vanilin šećer.