Uz Dr. Oetker Ledeni desert napraviti slatko osvježenje u obliku uvijek omiljenog sladoleda nije nikakav problem. I to za samo 3 minute pripreme sladoled je spreman za hlađenje. Treba samo strpljivo čekati dok se sladoled ne smrzne, no čekanje se isplati jer cijela obitelj će uživati u slasnom čokoladnom sladoledu. Dodate li još i Dr. Oetker desertni preljev od čokolade, jagoda ili šumskog voća – uživanju neće biti kraja.
Mješavina u prahu za pripremu sladolednog deserta s čokoladom i kakao prahom smanjene masnoće, za 200 ml mlijeka (4 porcije).
Priprema:
1. U posudu za miješanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i dodajte sadržaj vrećice. Kratko miješajte električnim mikserom (metlicama) prvo najmanjom brzinom, a zatim najvećom brzinom 3 minute.
2. Smjesu ulijte u plastičnu ili staklenu posudu i stavite u zamrzivač na 4 sata.
3. 10 minuta prije serviranja sladoled izvadite iz zamrzivača. Žlicom za sladoled oblikujte kuglice i poslužite u desertnim čašama ili kornetima.
Kreativna ideja:Bananu ogulite, izrežite i ravnomjerno rasporedite u 4 čaše za sladoled. Pripremljenu smjesu dodajte na bananu i ukrasite sjeckanim, pečenim lješnjacima. Stavite u zamrzivač na minimalno 2 sata.
Savjet:Sladoled pripremite prema uputama, ali umjesto 200 ml hladnog mlijeka koristite 100 ml hladnog mlijeka i 100 ml vrhnja za šlag.