Masa: undefined undefined
Hrskavo, prhko tijesto i fino kremasto punjenje od vanilije za pripremu Princes krafni slastičarski je klasik koji vraća u djetinjstvo! Dr. Oetker Princes krafne pripremaju se jednostavno, brzo i garantirano uspijevaju. Tradicionalni okus i receptura pružaju domaći okus, kakav su radile naše bake. Jedno pakiranje dostatno je za pripremu 20 kolača. Gotove princes krafne prije posluživanja mogu se ukrasiti šećerom u prahu koji dolazi u pakiranju.
Vrijeme pečenja: 40 - 45 minuta, električna pećnica: 200 ºC, pećnica na vrući zrak: 180 ºC. Pridržavajte se uputa za vašu pećnicu!
Za tijesto je potrebno dodati: 120 g omekšalog margarina ili maslaca, 300 ml vode, 2 jaja.
Za kremu je potrebno dodati: 500 ml mlijeka.
1. Priprema tijesta i oblikovanje:
Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Mješavinu za tijesto uspite u posudu za miješanje. Dodajte omekšali margarin ili maslac i vodu te uz pomoć električne miješalice (spiralama) miješajte 1 minutu najvećom brzinom. Dodajte 2 jaja i miješajte još 2 minute. Uz pomoć dviju žlica oblikujte otprilike 20 hrpica tijesta i rasporedite ih na lim za pečenje, ali ne preblizu kako se tijekom pečenja ne bi spojile.
2. Pečenje:
Pecite u sredini pećnice. Vrijeme i temperaturu pečenja podesite prema Vašoj pećnici. Izvadite lim i pečene princes krafne ostavite da se u potpunosti ohlade pa ih uzdužno prerežite.
3. Priprema kreme:
Prašak za kremu uspite u zdjelu za miješanje, dodajte mlijeko i uz pomoć električne miješalice, prvo najmanjom, zatim 3 minute najvećom brzinom miješajte dok ne nastane čvrsta krema. Stavite ju 20 minuta na hladno mjesto, zatim pomoću vrećice za ukrašavanje nadjenite kremom donje dijelove krafni i poklopite gornjim. Princes krafne ostavite oko 2 sata u hladnjaku. Prije posluživanja po želji ih možete ukrasiti šećerom u prahu.