Prije nego što razvaljate fondan, dobro ga umijesite. Tako će biti elastičniji i lakše će se razvaljati. Radnu površinu prije motanja pospite šećerom u prahu i oklagijom tanko razvaljajte fondan. Ako se fondant zgužva prilikom oblaganja torte, preporučamo da ga razvaljate na veću veličinu nego što torta traži. Tako ćete lakše poravnati fondan na rubovima torte. Ako se tijekom valjanja pojave mjehurići zraka, pažljivo ih probušite batom, pa prstima poravnajte tijesto.
Za oblaganje fondanom najbolje odgovaraju torte premazane puter kremom ili tankim slojem kuhanog pekmeza (preliv od marelice). Fondan ne smije doći u direktan kontakt s vrhnjem, skutom ili pudingom jer će visoka vlažnost ovih krema omekšati šećernu masu. Kolač što ravnomjernije namažite puter kremom ili pekmezom i vratite na hladno. Zatim stavite fondan što ravnije na tortu i poravnajte ga rukama počevši od sredine prema rubu. Nakon što je površina ravna, postupno pritisnite fondan niz stranice od vrha prema dolje. Višak fondanta poravnajte nekoliko puta na radnoj površini kako se ne bi zgužvao pri rukovanju stranicama torte.
Pokrivanje božićnih kolača posebno je brzo i jednostavno uz pomoć Dr. Oetker Fondan dečki. Radi se o već razvaljanoj šećernoj masi koju možete lako iskoristiti - dovoljno za tortu promjera 26 cm.
Tortu obloženu zarolanim fondanom po želji možete ukrasiti dodatnim ukrasima od fondanta.
Fondan nakon otvaranja upotrijebite odmah ili ga čvrsto zamotajte u foliju kako bi ostao svjež i čuvajte ga na suhom mjestu, ali ne u hladnjaku.
Torta obložena fondanom ne smije se čuvati u hladnjaku.
Ukrase od šećerne paste, poput cvjetova ili raznih figurica, možete napraviti nekoliko dana unaprijed i ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi.