1.
Kako bi čokolada dobila lijepi sjaj prilikom topljenja mora se pravilno temperirati. Kuverturu/čokoladu krupno nasjeckajte i samo 2/3 kuverture/čokolade stavite u manju posudu i uz stalno miješanje potpuno otopite.Posuda s kuverturom/čokoladom ne smije dodirivati donju posudu s vrućom vodom, već samo visi iznad pare kako se kuvertura/čokolada ne bi previše zagrijala i zgrudvala. Pazite da voda ne proključa jer može ući u kuverturu/čokoladu i izazvati zgušnjavanje ili skrućivanje.
2. Zadnju trećinu umiješati i na taj način ohladiti kuverturu/čokoladu na cca 26-28 °C; pa miješati dok se zadnja trećina potpuno ne otopi. Zatim ponovno zagrijte kuverturu/čokoladu na oko 30-32°C uz stalno miješanje. Za točno kaljenje preporučamo korištenje kuhinjskog termometra.
3.
Prije upotrebe kuverture/čokolade napravite probu. Umočiti vrh noža u otopljenu kuverturu/čokoladu (slika 2). Ako se kuvertura/čokolada brzo stvrdne i postane sjajna, na optimalnoj je temperaturi i treba je odmah upotrijebiti.