Flag

Torta sa zlatnim kapljicama

oko 16 komada
Srednje teško
40
Kremasti kolač od sira s bezeom za druženje uz kavu..
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Miješano tijesto
200 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
75 gmekog maslaca ili margarina
1jaje (veličine M)
Nadjev
750 gsvježeg kravljeg sira (posnog)
150 gšećera
2 omotaDr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
3žumanjaka (veličine M)
sok od 1 limuna
500 mlmlijeka
250 mlulja npr. suncokretovog
Masa od bjelanjaka
3bjelanjka (veličine M)
100 gšećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto, potom oblikujte kuglu. Izvaljajte dobre 2/3 tijesta na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Postavite obruč kalupa oko toga. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i pecite.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Kalup za torte stavite na rešetku za kolače i ostavite da se podloga ohladi.

3

Nadjev

Mikserom (metlicama) izmiješajte sir sa šećerom i puding prahom da dobijete glatku masu. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte na najmanjoj brzini. Napomena: Masa je vrlo tekuća i prska!

4

Od preostalog tijesta oblikujte valjak, namotajte u oblik puža, položite u kalup te odmotajte uz rub kalupa. Potom izradite oko 5 cm visoki rub. Ulijte nadjev i stavite peći.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

5

Masa od bjelanjaka

Netom prije kraja vremena pečenja mikserom (metlicama) u posudi od bjelanjaka na najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno na najvećoj brzini uspite šećer. Namažite masu od bjelanjaka na vrući kolač i više puta provucite vilicu tako da nastane „mjesečev pejzaž". Kolač ponovno gurnite u pećnicu i ispecite do kraja. Smanjite temperaturu pećnice.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 140 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 120 °C


Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Kad se kolač ohladi, stvorit će se zlatne kapljice na bezeu.

6

Odvojite i skinite kalup pa kolač premjestite na pladanj za torte.