Flag

Torta s iznenađenjem

oko 12 komada
Srednje teško
60
Torta s efektom iznenađenja
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Podloge možete unaprijed pripremiti i zamrznuti.
Recipe Tips
Tortu bez ukrasa možete preko noći držati u hladnjaku.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 18 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto za biskvit 1
50 gmaslaca
3jaja (veličine M)
120 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Tijesto za biskvit 2
50 gmaslaca
3jaja (veličine M)
120 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema
500 gmekog maslaca
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
Nadjev
150 gšarenih čokoladnih bombona
Osim toga
1Dr. Oetker Fondant bijela deka
75 gšarenih čokoladnih bombona
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Otopite maslac u lončiću i ostavite da se ohladi. Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto za biskvit

Ispecite 2 biskvita jedan za drugim: mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 min. istucite jaja u posudi za miješanje dok ne postanu pjenasta. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i kroz 1 minutu umiješajte u pjenastu smjesu jaja. Zatim tucite još 2 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko izmiješajte na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto stavite u kalup za tortu i poravnajte površinu. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Odvojite obruč kalupa i uklonite ga. Iskrenite podlogu na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup pripremite kako je ranije opisano. Napravite drugi biskvit kako je gore opisano te ga ispecite.

4

Svaki biskvit vodoravno prerežite te iz 2 podloge u sredini izrežite krug (Ø otprilike 9 cm). Jedan biskvit bez izrezanog kruga položite na pladanj za tortu.

5

Krema

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte maslac dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte šećer u prahu i Finesse aromu i kratko istucite. Stavite punu žlicu kreme u vrećicu za ukrašavanje ili u malu vrećicu za zamrzavanje i odložite sa strane. Nanesite otprilike 1/3 kreme na donji sloj biskvita te na njega položite prvi biskvit s izrezanom sredinom. Nanesite gotovo polovicu kreme na taj biskvit i na njega položite idući biskvit s izrezanom sredinom. Na njega nanesite dobre 3/4 preostale kreme. Izgladite rubove rupe u sredini torte razmazivanjem kreme koja izlazi između podloga od biskvita u tankom sloju. Rupu ispunite šarenim čokoladnim dražejama i položite zadnji biskvit. Tortu u tankom sloju omažite preostalom kremom i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata (dok krema ne očvrsne).

6

Ukrašavanje

Fondant deku na foliji razvaljajte da bude malo veća (Ø otprilike 36 cm) te ju uz pomoć folije odmotajte na torti. Rub položite bez nabora i izgladite. Odrežite višak fondanta. Odrežite vrlo mali dio kuta vrećice za ukrašavanje ili vrećice za zamrzavanje i na tortu nanesite točkice kreme. Svaku točkicu ukrasite šarenom čokoladnom dražejom.

  • Podloge možete unaprijed pripremiti i zamrznuti.
  • Tortu bez ukrasa možete preko noći držati u hladnjaku.