Flag

Srca s jabukama

oko 20 komada
Lagano
55
Slatka srca punjena jabukama i lješnjacima
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kod peciva od dizanog tijesta preporučljivo je pecivo malo jače zapeći jer pecivo na taj način zadržava svoj oblik. Čim pecivo počine dobivati boju, temperaturu treba smanjiti na zadanu temperaturu. Stoga srca s jabukama najprije pecite na 190 stupnjeva, a nakon toga dovršite na temperaturi od 170 stupnjeva.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
500 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1jaje (veličine M)
250 mlmlijeka (mlakog)
80 gmekog maslaca
Punjenje od jabuka i lješnjaka
40 gšećera
sok od 1 limuna
40 mlsoka od jabuke
400 gjabuke (oguljene, bez koštica narezane na kockice)
1 pakiranjegotovog nadjeva od lješnjaka (250 g)
50 gkrušnih mrvica
1jaje (veličine M)
Za premazivanje
3 žlicemarmelade od marelica
2 žlicesoka od naranči
Glazura od naranče
150 gšećera u prahu
5 žlicesoka od naranči
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Dizano tijesto

Za tijesto prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama za tijesto) izradite tijesto. Ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu, sve dok se tijesto ne udvostruči.

2

Tijesto nakon dizanja izlupajte (spljoštite i preklopite s lijeva i desna prema sredini). Razvaljajte ga na radnoj površini posutoj brašnom u obliku pravokutnika (38 x 45 cm).

3

Punjenje od jabuka i lješnjaka

Za punjenje otopite šećer u neprianjajućoj tavi miješajući sve dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Dodajte sok od limuna i jabuka i miješajte tako dugo dok se karamela ne otopi. Dodajte jabuke i malo propirjajte. Maknite sa štednjaka i umiješajte ostale sastojke. Raspodijelite punjenje po tijestu. Namotajte tijesto i narežite ga na 20 ploški. Tijesto na mjestu spoja zarežite oko 1 cm duboko. Položite ploške vodoravno na namašćen lim za pečenje. Ploške na limu oblikujte u srca i ostavite pokriveno da se diže oko 10 minuta.


Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C

4

Za premazivanje

Zakuhajte marmeladu i sok od naranče i premažite još vruća srca s jabukama.

5

Glazura od naranče

Za glazuru pomiješajte sastojke i premažite srca s jabukama.

  • Kod peciva od dizanog tijesta preporučljivo je pecivo malo jače zapeći jer pecivo na taj način zadržava svoj oblik. Čim pecivo počine dobivati boju, temperaturu treba smanjiti na zadanu temperaturu. Stoga srca s jabukama najprije pecite na 190 stupnjeva, a nakon toga dovršite na temperaturi od 170 stupnjeva.