Flag

Složenac s tortellonima i parmskim pršutom

oko 4 porcije
Lagano
40
Sa svježim cherry rajčicama i ružmarinom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Svježi tortelloni se nude s različitim nadjevima.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Umak
1ljutika
oko 3 grančiceružmarina
2 žlicemaslinovog ulja
1 čaša po 200 mlmilerama (150 g)
1 žlicaDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 limenkasjeckanih rajčica
sol
svježe mljeveni papar
kajenski papar
šećer
Sastojci
500 gtortelona (svježih)
sol
300 gcherry rajčica
70 gpršuta (npr. parmskog)
100 gmozzarelle (naribane)
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Pripremite

Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Umak

Ogulite ljutiku i narežite je na kockice. Ružmarin operite i nasjeckajte. U loncu zagrijte maslinovo ulje. Propirjajte ljutiku. Dodajte ružmarin i kratko prepržite. Mileram izmiješajte s Gustinom i zajedno sa sjeckanom rajčicom dodajte u lonac. Začinite prema ukusu. Ulije otprilike 2/3 umaka u kalup za pitu ili složenac.

3

Postupak

Tortellone prema uputi na pakiranju skuhajte u slanoj vodi, stavite ih na umak. Operite cherry rajčice, prepolovite ih vodoravno. Parmski pršut narežite na trakice. Rasporedite rajčice i pršut po tortellonima. Izlijte preostali umak preko toga i pospite mozzarellom. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

  • Svježi tortelloni se nude s različitim nadjevima.