Flag

Slatki čokoladni trokuti

oko 30 komada
Lagano
65
Čokoladni kolačići s bombonima s lješnjacima za zabavu ili piknik
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
1 pakiranjeDr. Oetker Brownies
3jaja (veličine M)
100 mlulja npr. suncokretovog
50 mlvode
50 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
15čokoladnih bombona s lješnjacima
Za ukrašavanje
50 gbijele čokolade
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1

Priprema

Kalup sastavite prema uputi (na kalupu). Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 160 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 140 °C

2

Tijesto

Uspite mješavinu za kolač u posudu, dodajte jaja, ulje, vodu i ribanu čokoladu (nalazi se uz mješavinu). Pjenjačom sve dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup i poravnajte. Pospite lješnjak krokantom. Čokoladne bombone s lješnjakom ravnomjerno, s zaobljenom stranom prema dolje, utisnite u tijesto. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute


Ostavite kolač da se ohladi ne rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Čokoladu krupno usitnite, stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i rastopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri. Odrežite jedan mali kut vrećice i naštrcajte čokoladu na bombone s lješnjacima. Ostavite da se stvrdne.

4

Otklopite stranice kalupa i narežite kolač na 15 kvadrata. Kvadrate dijagonale prepolovite. Čokoladni kolačići se nožem jednostavno pojedinačno odvajaju.