Flag

Savijača s čokoladom i jagodama

8 porcija
Lagano
40
Savijača s nadjevom od čokolade i jagoda
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
tijesto za savijaču (120 g)
Za premazivanje
malomaslaca (otopljenog)
Nadjev od čokolade i jagoda
50 gmekog maslaca
2 žlicešećera u prahu (prosijanog)
3žumanjka (veličine M)
3bjelanjka (veličine M)
2 žlicešećera
1 prstohvatsoli
50 gtamne čokolade (ribane)
50 gorašastih plodova (mljevenih)
2 žlicekrušnih mrvica
1 žlicaglatkog brašna
250 gjagode (sitno narezanih)
Za posipanje
malošećera u prahu
Umak od jagoda
125 gjagode
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1sok od 1/2 limuna
1

Tijesto za savijaču

Koru za savijaču stavite na lagano pobrašnjenu kuhinjsku krpu, lagano premažite maslacem i na to stavite drugu koru za savijaču. Prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

2

Nadjev od čokolade i jagoda

Maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima mikserom (metlicama) kremasto istucite. Bjelanjak čvrsto istucite sa šećerom i soli i umiješajte u smjesu. Dodajte čokoladu, orašaste plodove, krušne mrvice i brašno i umiješajte. Raspodijelite nadjev zajedno s jagodama po tijestu i ostavite slobodan rub od približno 2 cm. Bočne rubove preklopite prema unutra i pomoću kuhinjske krpe namotajte savijaču. Stavite savijaču sa završetkom okrenutim prema dolje na namašćen lim za pečenje.
 
Stavite lim u donju polovicu zagrijane pećnice.
 
Električna pećnica: 180°C
Pećnica na vrući zrak: 160°C
Vrijeme pečenja: oko 25 min

3

Posipanje

Još vruću savijaču lagano pospite šećerom u prahu.

4

Umak od jagoda

Pomiješajte sastojke i izradite pire. Poslužite savijaču s umakom od jagoda.