Flag

Pletenica od jabuka i sira

oko 12 kriške
Lagano
40
Sočni kruh za doručak s koricom od badema
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Veliki valjak tijesta također možete ispeći i u namaštenom četvrtastom kalupu (25x11 cm).
Recipe Tips
Ispečena pletenica pogodna je za zamrzavanje.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim
papir za pečenje
Tijesto od sira i ulja
1jabuka (po izboru)
300 gpšeničnog brašna
3 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gmeda
1 prstohvatsoli
125 gsvježeg kravljeg sira (posnog)
100 mlulja
50 mlmlijeka
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Osim toga
2 žlicemlijeka
2 žliceDr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Jabuku operite, narežite na četvrtine, izvadite koštice i grubo naribajte. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto od sira i ulja

Picture - Apfel-Quark-Zopf Step1.jpg

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane jabuke, i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. (Ne miješajte predugo jer će se tijesto inače početi lijepiti!) Na kraju dodajte ribanu jabuku. Od tijesta na brašnom posutoj radnoj ploči oblikujte valjak. Podijelite tijesto na 3 jednako velika komada i oblikujte od svakog 40 cm dugi valjak (sl. 1).

3
Picture - Apfel-Quark-Zopf Step2.jpg

Od valjaka tijesta ispletite pletenicu i položite je na lim (sl. 2).

4

Pletenicu premažite mlijekom i pospite bademima. Gurnite lim u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Pletenicu zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

  • Veliki valjak tijesta također možete ispeći i u namaštenom četvrtastom kalupu (25x11 cm).
  • Ispečena pletenica pogodna je za zamrzavanje.