Flag

Pizza od bundeve

oko 8 komada
Srednje teško
40
Ukusan i zdrav zalogaj od pundeve
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto bućinog ulja možete koristiti i maslinovo ulje, ulje od repice ili suncokretovo. -Umjesto oraha možete koristiti i pinjole. -Ako pizze ne ostavite da se prije pečenja dižu te ih odmah stavite peći dobit ćete 2 ukusne pogače.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
malomasnoće
papir za pečenje
Dizano tijesto
500 gpirovog brašna (Tip 630)
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 žličicašećera
2 razom pune žličicesoli
350 mltople vode
3 žlicebućinog ulja
maloružmarina (nasjeckanog)
Nadjev
500 gHokaido bundeva
čili papričica
50 goraha
250 gmilerama
sol
svježe mljeveni papar
100 gribanog sira (npr. kozjeg)
2 glaviceluka
maloružmarina (nasjeckanog)
100 gdimljene šunke narezane na kockice
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Dizano tijesto

U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke i sve kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim 5 minuta na najvišoj dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Izrežite 2 komada papira za pečenje u veličini lima za pečenje. Zagrijte pećnicu zajedno s limom za pečenje.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 250 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 230 °C

2

Nadjev

Bundevu narežite na kriške, ogulite ju (hokaido tikvu nije potrebno guliti), uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Luk ogulite, prepolovite i narežite na tanke ploške. Papričicu očistite i narežite na tanke trakice. Oprez: Čili papričice mogu biti iznimno ljute te se preporuča upotreba gumenih rukavica. Orahe ugrubo nesjeckajte. Začinite creme fraiche solju i paprom.

3

Tijesto još jednom kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči, prepolovite i svaku polovicu razvaljajte na veličinu lima za pečenje. Svaki dio tijesta položite na jedan komad papira za pečenje. Ukoliko se tijesto skupilo, dodatno ga još malo razvaljajte.

4

Oba komada tijesta premažite polovicom creme fraichea. Zatim ravnomjerno raspodijelite polovicu bundeve, luka, papričice, oraha, šunke, ružmarina i sira na jednu pizzu. Ostavite ju 20 minuta na toplom mjestu. Položite ju na prethodno zagrijani lim za pečenje i stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute


Gotovu pizzu povucite na dasku, a s drugom pizzom ponovite isti postupak.

  • Umjesto bućinog ulja možete koristiti i maslinovo ulje, ulje od repice ili suncokretovo. -Umjesto oraha možete koristiti i pinjole. -Ako pizze ne ostavite da se prije pečenja dižu te ih odmah stavite peći dobit ćete 2 ukusne pogače.