Flag

Pikantno-voćni kolač sa sirom

oko 12 komada
Srednje teško
125
Pikantni kolač sa sirom, kruškama i jabukama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Tijesto
300 gpšeničnog brašna
125 gmaslaca ili margarina
1 razom puna žličicasoli
100 mlvode
oko 1 žličicamješavine talijanskih začina
Krema
200 gsira Limburgera (izuzetno aromatičan sir)
500 gsvježeg sira (20% m.m.)
250 gmilerama
2jaja (veličine M)
2 žliceDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
100 gribanog sira npr. gaude ili ementalera
2 žličicesoli
svježe mljeveni papar
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
Nadjev
1 limenkakompota od jabuka (ocijeđena masa 213 g)
1 limenkakompota od krušaka (ocijeđena masa 210 g)
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte maslac u malim komadima i rukama sve fino razmrvite. Dodajte sol, vodu i začine i brzo izmiješajte da dobijete mekano tijesto. Tijesto spljoštite, zamotajte u foliju i stavite na otprilike 30 min. u hladnjak.

2

Nadjev

Ostavite voće iz kompota da se ocijedi na cjediljci. Bobice grožđa operite i prepolovite. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 220 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 200 °C

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte u obliku kruga (Ø otprilike 40 cm) i kalup za tortu tako obložite da tijesto prelazi preko ruba. Podlogu više puta zabodite vilicom. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

4

Neka se podloga, u kalupu za torte na rešetki za kolače, malo ohladi.

5

Nadjev

Narežite sir Limburger na komadiće. Svježi kravlji sir, mileram, jaja i Gustin stavite u posudu i kratko izmiješajte mikserom (metlicama) ma najnižoj brzini. Umiješajte ribani sir i komadiće sira Limburgera. Začinite solju, paprom i Finesse aromom. Rasporedite masu po pečenoj podlozi. Dekorativno po podlozi rasporedite kruške, jabuke i grožđe i stavite peći. Napomena: Ako kolač počne previše tamniti, prekrijte ga papirom za pečenje.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Kolač od sira poslužite dok je još topao.