Flag

Osvježavajuća ljetna granita

oko 10 porcija
Lagano
40
Osvježavajuća granita od lubenice i nektarina prelivena pjenušcem ili pjenušavim vinom Prosecco
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Čaše za granitu prije posluživanja također stavite u pretinac za duboko zamrzavanje.
Recipe Tips
Umjesto nektarina možete upotrijebiti i breskve.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
2,2 kglubenice
oko 320 gnektarina
100 gšećera
4 žlicevode
oko 5 žlicesoka od limete
2 omotaDr. Oetker Finesse korice limuna
200 mlpjenušca (ili pjenušavog vina Prosecco)
Osim toga
25 gsjeckanih pistacija
500 mlpjenušca (ili pjenušavog vina Prosecco)
1

Priprema

Lubenicu narežite na ploške, izvadite koštice, narežite na komadiće te izvažite 1 kg lubenice. Nektarine ogulite, narežite na komade i izvažite 300 g. U manjem loncu kuhajte šećer i vodu sve dok se šećer ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.

2

Postupak

Narezano voće stavite u zdjelu. Dodajte preostale sastojke i izradite pire. Voćnu smjesu izlijte u kalup za nabujak i ostavite 5-6 sati u pretincu za duboko zamrzavanje. Približno svakih 60 minuta promiješajte vilicom.

3

Prije posluživanja još jednom promiješajte granitu i raspodijelite po čašama. Posipajte pistacijama, nadolijte malo pjenušca i poslužite.

  • Čaše za granitu prije posluživanja također stavite u pretinac za duboko zamrzavanje.
  • Umjesto nektarina možete upotrijebiti i breskve.