Flag

Muffini s čokoladom i višnjama

oko 12 komada
Lagano
65
Čokoladni muffini s višnjama za svaku prigodu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Muffine možete zamrznuti.
Recipe Tips
Po želji, prije posluživanja možete ih posuti šećerom u prahu.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za muffine (12 komada)
12papirnatih kalupa
Tijesto ''Sve-u-1''
½ staklenkevišanja (ocijeđena masa 350 g) ili
1 staklenkavišanja (ocijeđena masa 175 g)
150 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače
100 gšećera
2jaja (veličine M)
75 gmekog maslaca ili margarina
2 žlicemlijeka
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Ostavite višnje da se ocijede na cjediljci. Umetnite papirnate kalupe u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-1

U posudi izmiješate brašno, Backin prašak za pecivo i kakao. Dodajte ostale sastojke, osim višanja, i od svega mikserom (metlicama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte višnje. Tijesto ravnomjerno rasporedite po papirnatim kalupima. Kalup za muffine na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Ostavite muffine u papirnatim kalupima da se ohlade na rešetki za kolače.

  • Muffine možete zamrznuti.
  • Po želji, prije posluživanja možete ih posuti šećerom u prahu.