Flag

Majčino srce

oko 12 komada
Srednje teško
50
Beze srca sa šećernim preljevom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Svježe poprskana srca također možete posuti s npr. Dr. Oetker ukrasima za slastice. Umjesto kikirikija možete koristiti i pekan orahe ili druge orašaste plodove.
Recipe Tips
Beze srca možete čuvati do 1 tjedna.
Recipe Tips
Ako ne posjedujete štrcaljku, uzmite vrećicu za zamrzavanje i odrežite jedan kut.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za kolače
malomasnoće
papir za pečenje
Beze masa
150 gDr. Oetker Marcipan mase
30 gšećera
1bjelanjak (veličine M)
1 prstohvatsoli
Za ukrašavanje
50 gšećera u prahu
oko 1 žlicavode
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
1

Priprema

Namastite lim za kolače i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Beze masa

Narežite marcipan na komadiće i stavite u posudu. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto. Beze masu u porcijama napunite u štrcaljku s rupičastim nastavkom (Ø 8 mm) pa naštrcajte na lim otprilike 12 srca, velikih oko 6 cm. Stavite peći.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 9 Minute


Povucite kekse zajedno s papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Od šećera u prahu s vodom zamiješajte gusti preljev te ga po želji obojite ružičasto s jestivom bojom za kolače. Preljev napunite u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali kut i poprskajte srca ili ih cijele prekrijte preljevom.

  • Svježe poprskana srca također možete posuti s npr. Dr. Oetker ukrasima za slastice. Umjesto kikirikija možete koristiti i pekan orahe ili druge orašaste plodove.
  • Beze srca možete čuvati do 1 tjedna.
  • Ako ne posjedujete štrcaljku, uzmite vrećicu za zamrzavanje i odrežite jedan kut.