Flag

Kolač sa sirom i mandarinama s lima

oko 24 komada
Srednje teško
80
Voćni kolač sa sirom i mandarinama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim (40 x 30 cm)
malomasnoće
okvir za pečenje
Tijesto
150 gmekog maslaca ili margarina
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
150 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema od sira
4bjelanjka (veličine M)
4žumanjaka (veličine M)
125 gšećera
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1000 gsvježeg kravljeg sira (posnog)
1 čaša po 200 mlmilerama (250 g)
Nadjev
4limenke mandarina (ocijeđena masa po 175 g)
3 omotaDr. Oetker Preljev za torte Fix crveni
750 mlkipuće vode
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte Fix crveni
1

Priprema

Namastite lim i položite na isti okvir za pečenje (40 x 30 cm). Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer i sol dok ne dobijete povezanu masu. Svako jaje umiješajte tijekom otprilike 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko na srednjoj brzini umiješajte u 2 porcije. Tijesto namažite po limu.

3

Krema od sira

Od bjelanjaka istucite vrlo čvrsti snijeg. Žumanjke dobro izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte prašak za puding. Dodajte svježi kravlji sir i mileram i promiješajte. Umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kremu od sira rasporedite po tijestu i poravnajte. Stavite peći.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Ostavite kolač da se ohladi u limu zajedno s okvirom za pečenje na rešetki za kolače.

4

Nadjev

Ostavite mandarine da se ocijede na cjediljci. Na kolač sa sirom položite mandarine. Uspite preljev za torte fix u posudu, dodajte kipuću vodu te odmah oko 1/2 min. miješajte pjenjačom. Preljev za torte pažljivo izlijte po voću i ostavite da se stvrdne.