Flag

Kolač s ribizom

oko 20 komada
Srednje teško
60
Fini kiselkasti kolač s voćem i cimetom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto svježih ribiza možete koristiti i duboko zamrznuto voće. Ostavite bobice da se odmrznu na cjediljci.
Recipe Tips
Uz kolač poslužite šlag s vanilijom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za duboki lim (40 x 30 cm)
malomasnoće
Dizano tijesto
200 mlmlijeka
125 gmaslaca ili margarina
400 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
Nadjev
1 kgcrvenog ribiza
1 čaša po 200 mlmilerama (250 g)
4jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 razom puna žličicacimeta
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Za ukrašavanje
50 gDr. Oetker Badem listića
25 gsjeckanih pistacija
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

U lončiću zagrijte mlijeko i rastopite maslac ili margarin u njemu.

2

Dizano tijesto

Brašno s kvascem u posudi pažljivo izmiješajte. Dodajte ostale sastojke te toplu mješavinu mlijeka i masnoće sve zajedno izmiješajte mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini oko 5 min. dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite da se na toplom mjestu diže toliko dugo dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. U međuvremenu namastite duboki lim. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

3

Radnu ploču lagano pospite brašnom te tijesto još jednom kratko premijesite. Potom ga izvaljajte u limu.

4

Nadjev

Ribiz operite, odvojite bobice od peteljki. Pomiješajte mileram, jaja, šećer, Finesse, cimet i prašak za puding. Dodajte ribiz. Nadjev ravnomjerno rasporedite po dizanom tijestu i ostavite da se diže još oko 15 min. Potom ispecite.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: 35 Minute


Popržite bademe u tavi bez masnoće pa ih stavite na tanjur da se ohlade. Kolač ostavite u limu da se ohladi na rešetku za kolače.


Ukrašavanje

Prije posluživanja kolač pospite poprženim bademima i nasjeckanim pistacijama te po želji i šećerom u prahu.

  • Umjesto svježih ribiza možete koristiti i duboko zamrznuto voće. Ostavite bobice da se odmrznu na cjediljci.
  • Uz kolač poslužite šlag s vanilijom.