Flag

Brzi kolač od šljiva

oko 8 komada
Lagano
90
Ukusni kolač od šljiva gotov za tren
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto šljiva mogu se, ovisno o sezoni, upotrijebiti marelice, breskve ili jabuke. Radite li kolač u limu za pečenje kolača, smjesu udvostručite.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
125 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
125 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
2jaja
Nadjev
500 gšljiva (narezanih na četvrtine)
Mrvičasto tijesto
150 gbrašna
100 gšećera
1 navršak nožacimeta
100 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Okrugli kalup za torte, Ø 26 cm, obložite papirom za pečenje, a rub kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Za tijesto pomiješajte brašno i prašak za pecivo u zdjeli. Dodajte preostale sastojke za tijesto i miješajte mikserom najprije na niskoj, a potom oko 2 minute na najvećoj brzini sve dok ne dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u pripremljeni kalup za torte i poravnajte.

3

Nadjev

Po tijestu raspodijelite četvrtine šljiva.

4

Mrvičasto tijesto

Za mrvičasto tijesto pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte maslac i mikserom izradite krupne mrvice tijesta. Raspodijelite po šljivama.


Pecite kolač u donjoj trećini prethodno zagrijane pećnice oko 50 minuta.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Izvadite kalup iz pećnice, odvojite rub kalupa i ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

  • Umjesto šljiva mogu se, ovisno o sezoni, upotrijebiti marelice, breskve ili jabuke. Radite li kolač u limu za pečenje kolača, smjesu udvostručite.