KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Pikant Fix za rajčice

Pikant Fix za rajčice

Priprema zimnice i domaćih umaka nikada nije bila jednostavnija i brža uz Dr. Oetker Pikant Fix za rajčice. Odlična kombinacija odabranih začina i mljevenog bosiljka, umaku od rajčica daju posebnu aromu, a uz konzervirajući učinak nije potrebno dodavati dodatne konzervanse. Uz originalnu Dr. Oetker recepturu, kvaliteta i boja pripremljenog umaka bit će sačuvana tijekom cijele godine, baš kao da je svježe pripremljen!

Jedno pakiranje Pikant Fixa za rajčice dostatno je za otprilike 5 staklenki od 0,7, odnosno 3,5 l finog domaćeg umaka, spremnog za uživanje u najdražim jelima.

Pripremljeni domaći umak od rajčica može se čuvati do godine dana. Nije potrebna dodatna pasterizacija.

 

Sastojci: šećer, sol, konzervans (sorbinska kiselina (E200)), mljeveni bosiljak.

 

Priprema:

1. Rajčice operite i narežite na manje komade.

2. Kuhajte rajčice oko 30 minuta (na srednje do jakoj vatri) kako bi se koža odvojila i rajčice pustile sok. Ukoliko je potrebno rajčice dodatno usitnite uz pomoć štapnog miksera.

3. Prokuhane rajčice maknite s vatre i dobro protisnite kroz dovoljno gusto sito, kako bi odvojili kožu i sjemenke od ostatka i dobili što više umaka od rajčice.

4. Stavite umak ponovno kuhati još oko 30-45 minuta, odnosno dok ne postignete željenu gustoću.

5. Na kraju maknite umak s vatre, odvojite malu količinu i umiješajte Pikant Fix za rajčice. Potom dobro promiješajte s ostatkom umaka.

6. Zatim napunite pripremljene staklenke do vrha, zatvorite twist-off® poklopcem, okrenite na poklopac i ostavite oko 5 minuta.

Staklenke s umakom od rajčica ostavite da se postepeno ohlade. Umak od rajčice držite na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja staklenku s umakom od rajčica držite u hladnjaku i konzumirajte u roku od 10 dana.

Hranjiva vrijednost Pikant Fix za rajčice

Prosječna hranidbena vrijednost Na 100 g
Energetska vrijednost 1300 kJ
306 kcal
Masti 0,0 g
od toga zasićene masne kiseline 0,0 g
Ugljikohidrati 74 g
od toga šećera 74 g
Bjelančevine 0,2 g
Sol 22 g

Više detalja o proizvodu

Skladištenje: Umak od rajčice držite na hladnom i suhom mjestu.

Težina: 135g