KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Osiguranje kvalitete

Osiguranje kvalitete kod Dr. Oetkera ima nadređenu ulogu te se provodi na svim razinama životnog ciklusa proizvoda. Radi osiguranja visokog standarda kvalitete i sigurnosti proizvoda  Dr. Oetker Produkte se stoga poduzimaju mnogobrojne mjere kako bi se prepoznali mogući rizici tijekom razvoja, proizvodnje, pakiranja i transporta te kod pripreme prehrambenih proizvoda, smanjili rizici i vodilo računa o podnošljivosti za okoliš.  

Kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje

Razmišljanja o sigurnosti i kvaliteti počinju već u prvoj fazi koncepcije proizvoda i pakiranja te kod izbora i kontrole sirovina igraju odlučujuću ulogu. U proizvodnji osiguranje kvalitete znači stalnu kontrolu standarda i strogo poštivanje propisa o higijeni. Tijekom transporta treba prije svega osigurati da se roba neće oštetiti te da će njezino porijeklo uvijek ostati jasno prepoznatljivo. U kontaktu s potrošačima se provjerava koliko proizvodi i upute za pripremu zadovoljajaju  njihove zahtjeve.

Dr. Oetker osiguranje kvalitete slijedi – sukladno Uredbi o higijeni prehrambenih proizvoda  – koncept  HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point), koji analizira proces proizvodnje u pogledu eventualnih zdravstvenih rizika. Na točno određenim kontrolnim točkama će odgovarajuće mjere upravljanja jamčiti sigurnost i kvalitetu proizvoda.

Standardi, koje utvrđuje osiguranje kvalitete, se provode na svim lokacijama Dr. Oetkera. Eksterni revizori redovito provjeravaju sustav upravljanja kvalitetom i recertificiraju ga sukladno ISO 9001.

Kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje

Razmišljanja o sigurnosti i kvaliteti počinju već u prvoj fazi koncepcije proizvodnje i pakiranja, a prilikom izbora i kontrole sirovina igraju odlučujuću ulogu. Osiguranje kvalitete u proizvodnji znači stalnu kontrolu standarda i striktno pridržavanje propisa o higijeni. Za vrijeme transporta prije svega treba osigurati da se roba ne ošteti i da se njezino porijeklo uvijek može identificirati. U kontaktu s potrošačima se provjerava u kojoj mjeri proizvodi i naputci za pripremu odgovaraju njihovim zahtjevima.

Dr. Oetkerovo osiguranje kvalitete slijedi - sukladno Pravilniku o higijeni prehrambenih proizvoda - koncept HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point) koji analizira proizvodni proces glede eventualnih zdravstvenih opasnosti. Na točno određenim kontrolnim točkama odgovarajuće mjere upravljanja jamče sigurnost i kvalitetu proizvoda.

Standardi koje određuje osiguranje kvalitete provode se na svim Dr. Oetkerovim lokalitetima. Eksterni revizori redovno ispituju sustav upravljanja kvalitetom i recertificiraju ga sukladno ISO 9001.