Flag

Vesela torta od vanilije

oko 16 komada
Srednje teško
95
Ukusna torta za vesele proslave
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu možete sukladno prigodi ukrasiti i Dr. Oetker Party svjećicama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tortu (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto „Sve-u-1“
175 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Original Gustina
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
200 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
4jaja (veličine M)
Nadjev
1 pakiranjeDr. Oetker Krema za torte od vanilije sa slatkim vrhnjem
500 mlslatkog vrhnja
1 pakiranjeDr. Oetker jestive boje za kolače (4 boje)
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
zelene trakice od voćnih gumenih bombona
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
1

Priprema

Namastite dno kalupa za tortu i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto „Sve-u-1“

U posudi pomiješajte brašno s Gustinom i Backinom. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (metlicama), najprije kratko na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za tortu i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa, tijesto iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Pažljivo odvojite papir za pečenje pa tortu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio tijesta položite na pladanj za tortu.

3

Nadjev

Picture - Vanilla_Party_Torte_Handling1_550.jpg

Kremu za torte pripremite sa slatkim vrhnjem prema uputi na omotu. Otprilike 4 žlice kreme nanesite na donji dio tijesta. Po 2 žlice kreme rasporedite u 4 posudice i umiješajte u svaku nekoliko kapi jedne od boja za kolače (crvena, žuta, zelena, plava). Polovicu svake kreme u mrljama nanesite na tortu (slika 1). Položite na to srednji dio torte, nježno pritisnite i premažite s 4 žlice neobojene kreme. Preostale obojene kreme nanesite u mrljama na tortu. Uzmite gornji dio torte, položite ga na kremu i nježno pritisnite. Premažite tortu preostalom neobojenom kremom.

4

Ukrašavanje

Picture - Vanilla_Party_Torte_Handling2_550.jpg

Izvaljajte bijeli fondant što tanje na površini koju ste posuli šećerom u prahu. Pritisnite fondant uz rub (slika 2) i odrežite višak. Taj višak izmijesite s nekoliko kapi boje i oblikujte tanko valjak koje ćete položiti uz dno torte. Ukrasite tortu raznim šećernim dekorima, bombonima i svjećicama.

  • Tortu možete sukladno prigodi ukrasiti i Dr. Oetker Party svjećicama.