Flag

Torta od bazge i jagoda

16 komada
Teško
150
Biskvitna torta s bazgom i jagodama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
50 gglatkog brašna
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
70 gšećera
80 gmekog maslaca
Biskvit
3jaja
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
100 gglatkog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 ggrisa od durum pšenice
Pripremiti za ukrašavanje
150 gbijele čokolade (rastopljene)
Za premazivanje
2 razom punih žlicapasiranog pekmeza od jagoda
Krema
2 omotaDr. Oetker Želatine mljevene (svijetla)
12 žlicehladne vode
¼ lslatkog vrhnja za šlag
250 gmilerama
500 gjogurta
⅛ lsirupa od bazge
100 gšećera
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)
Nadjev
250 gjagode
⅛ lsirupa od bazge
⅛ lvode
2 omotaDr. Oetker Preljev za torte crveni
¼ ltekućeg slatkog vrhnja
1 žlicašećera u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte crveni
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Prhko tijesto

Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.

2

Tijesto izvaljajte u obliku kruga (26 cm Ø) i položite na namašćeno dno kalupa za torte (26 cm Ø).

3

Gurnite kalup na rešetki u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

4

Biskvit

Za masu jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijajte preko mase i zajedno s grisom od durum pšenice kuhačom umiješajte.

5

Masu ulijte u kalup za torte (26 cm Ø) s namašćenim dnom i poravnajte.

6

Kalup na rešetki gurnite u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

7

Pripremiti za ukrašavanje

Bijelu čokoladu napunite u vrećicu za štrcanje. Na listu papira za pečenje ištrcajte 3 trake koje će svaka biti oko 10 cm visoke i 40 cm dugačke i ostavite da otvrdnu.

8

Za premazivanje

Ohlađeni biskvit 1 puta (vodoravno) prerežite. Prhko tijesto premažite s pekmezom, položite jednu polovicu biskvita na to i postavite obruč od kalupa za torte oko podloge.

9

Krema

Za kremu od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte mileram, jogurt, sirup od bazge i šećer. Umiješajte šlag pa kremu prepolovite.

10

Svaki omot želatine pripremite s po 6 žlica vode prema uputi na omotu. Jednu pripremljenu želatinu zagrijte i izmiješajte s 4 žlice jedne od pripremljenih polovica kreme pa umiješajte u preostalu kremu. Kremu s jestivom bojom obojite do željnog tona.

11

Zagrijte drugu pripremljenu želatinu, izmiješajte s 4 žlice druge polovice kreme pa umiješajte u preostalu kremu.

12

Crvenu kremu namažite po biskvitu pa po njoj bijelu kremu. Počevši iz sredine 5-6 puta povucite vilicom crvenu kremu u bijelu kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Položite drugi dio biskvita na kremu.

13

Nadjev

Jednu jagodu odvojite. Od ostalih jagoda i sirupa od bazge načinite pire i pomiješajte s vodom. Mješavinu jagoda i vode s preljevom za torte uz stalno miješanje zakuhajte. Neka se kratko ohladi pa rasporedite po biskvitu.

14

Tortu čuvajte najmanje 2 sata u hladnjaku.

15

Od slatkog vrhnja sa šećerom u prahu i učvršćivačem istucite šlag. Premažite rub torte i nazubljenom lopaticom izvucite uzorak. Na torti označite 16 komada.

16

Preostali šlag napunite u štrcaljku s rupičastim nastavkom (5 mm Ø) i na rub torte ištrcajte male ružice.

17

Mrežu od bijele čokolade, toplim, suhim nožem narežite na 16 traka (oko 4 cm širine) i postavite na označenim komadima torte. Ostatak mreže od bijele čokolade namrvite i ravnomjerno pospite po torti. Jagodu prepolovite i položite na sredinu torte.