Flag

Sočni kolač od bundeve

oko 16 komada
Lagano
40
Dekorirajte ukusan jesenski kolač.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
- Kolač je ukusan i bez nadjeva. - Umjesto hokaido bundeve možete koristiti i 800 g butternut bundeve, ali je nju potrebno oguliti. - Kolač bez nadjeva možete pripraviti do 4 dana ranije ili ga zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tortu (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto
600 gHokaido bundeva
100 goraha
4jaja (veličine M)
200 gšećera (smeđeg)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
300 mlulja (npr. suncokretovog)
400 gpšeničnog brašna
1 ½ razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 ½ žličiceDr. Oetker Sode bikarbone
1 žličicamljevenog cimeta
½ žličicaribanog muškatnog oraščića
100 ggrožđica
Nadjev
400 gsvježeg krem sira
1 žlicalimunovog soka
50 gšećera u prahu
Za ukrašavanje
200 gDr. Oetker Marcipan mase
25 gšećera u prahu
1 pakiranjeDr. Oetker jestive boje za kolače
mljeveni klinčić i
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone
1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Bundevu operite, narežite na kriške, uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Orahe ugrubo narežite. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

U posudu za miješanje stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom (metlicama) 2 minute dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte ulje. Na srednjoj brzini kratko umiješajte brašno, Backin, sodu bikarbonu, cimet i muškatni oraščić. Umiješajte orahe, grožđice i naribanu bundevu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu i gurnite ga na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 65 Minute


Odvojite rub kalupa i uklonite ga. Iskrenite kolač, odvojite dno kalupa. Skinite papir za pečenje, preokrenite kolač natrag na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte kremasti sir i limunov sok. Umiješajte šećer u prahu. Nadjev nanesite na kolač u obliku valova. Stavite kolač na hladno mjesto.

4

Ukrašavanje

Umijesite marcipan i šećer u prahu. Dodajte nekoliko kapi crvene i žute jestive boje dok marcipan ne poprimi narančastu boju (preporuča se upotreba jednokratnih rukavica). Marcipan izvaljajte u valjak i narežite na 12 jednakih dijelova. Oblikujte ih u kuglice i urežite crte nožem. Umetnite klinčiće na mjesto "peteljke" i "očiju" i priložite ih uz komad torte prilikom posluživanja.

  • - Kolač je ukusan i bez nadjeva. - Umjesto hokaido bundeve možete koristiti i 800 g butternut bundeve, ali je nju potrebno oguliti. - Kolač bez nadjeva možete pripraviti do 4 dana ranije ili ga zamrznuti.