Flag

Pita od jabuka i bundeve

1 porcija
Srednje teško
40
Ukusna pita od jabuke I bundeve za nedjeljni doručak.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
okvir za pečenje
Dizano tijesto
175 mlmlijeka
50 gmaslaca ili margarina
400 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 prstohvatsoli
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličina M)
Nadjev
800 gjabuke
4jaja (veličine M)
200 gsvježeg krem sira
200 gslatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
700 gHokaido bundeva
Preljev
1 omotDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlicešećera
250 mlbijelog vina
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i u njemu rastopite maslac ili margarin. U posudi brašno dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca. Sve zajedno kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim još 5 minuta na najvišoj brzini dok ne izradite glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen nije vidljivo povećalo. Namastite lim i zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto lagano pobrašnite i kratko izmijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izvaljajte tijesto na lim za pečenje. Okvir postavite što je moguće uže oko tijesta da nadjev ne iscuri. Tijesto još jednom ostavite na toplom mjestu da se diže.

3

Nadjev

Bundevu narežite na kriške, odstranite koštice, operite i naribajte. Jabuke ogulite i narežite na kockice. Pomiješajte jabuke i bundevu te ih rasporedite po tijestu. Jaja i sir pjenjačom pomiješajte u posudi dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim umiješajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Prelijte nadjev od jabuka i bundeve sa smjesom vrhnja i jaja. Stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute


Ostavite pitu na limu da se ohladi na rešetki za kolače. Nakon toga odvojite i skinite okvir za pečenje.

4

Preljev

U lončiću pomiješajte prašak za preljev sa šećerom, postupno dodajte vino i miješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tekućinu uz stalno miješanje dovedite do vrenja i dopustite da kratko zakipi. Preljev odmah prelijte po kolaču i ostavite da se stvrdne.


Savjeti iz pokusne kuhinje

- Kolač možete i zamrznuti. - Za preljev možete koristiti i sok od jabuke umjesto vina.