Flag

Kuglof s breskvama i kokosom

oko 20 komada
Srednje teško
100
Sočni kolač s kokosom i breskvama s mirisom vanilije
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za kuglof (Ø 22 cm)
malomasnoće
Tijesto
100 gkokosovog brašna
100 gDr. Oetker Badem štapića
1 limenkapolovice breskvi (ocijeđena masa 250 g)
200 gmekog maslaca ili margarina
125 gšećera
1Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
5jaja (veličine M)
300 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
200 mlkokosovog mlijeka nezaslađenog
Za ukrašavanje
100 gbijele čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
1

Priprema

Namastite kalup za kuglof. Kokosovo brašno, osim 1 žlice, i štapiće badema prepržite na tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru. Ostavite breskve da se ocijede i narežite ih na kockice. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Dodajte šećer i sastrugane sjemenke iz mahune vanilije. Svako jaje miješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i bademima i naizmjence s mješavinom od badema i kokosovog brašna i kokosovim mlijekom umiješajte u 2 porcije kratko na srednjoj brzini. Umiješajte kockice bresaka. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Ostavite kolač 10 min. u kalupu. Potom odvojite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Čokoladu krupno usitnite i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro ju zatvorite i čokoladu otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri .Vrećicu za zamrzavanje dobro obrišite, odrežite jedan mali kut i dekorativno čokoladu prelijte preko kuglofa. Pospite preostalim kokosovim brašnom.