Flag

Gumbići s narančom

120 komada
Lagano
40
Fini keksići s narančom i zobenim pahuljicama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako vam se preljev tijekom ukrašavanja stvrdne, jednostavno ga ponovno kratko zagrijte (pritom može postati prozirniji).
Recipe Tips
Ukoliko imate samo jedan lim za pečenje, možete kolačiće pripremiti i na komadu papira za pečenje. Jednostavno kolačiće na papiru povucite na lim.
Recipe Tips
Ako kolačiće želite darovati, predlažemo da ih zamotate u foliju za darove, zavežete vrpcom i ukrasite sušenim kriškama naranče.
Recipe Tips
U dobro zatvorenim kutijama kekse možete čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Miješano tijesto
75 gpšeničnog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
100 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
2žumanjaka (veličine M)
150 gmekih zobenih pahuljica
4 žlicesoka od naranči
Preljev
50 gDr. Oetker Kandirane korice naranče
oko 150 gšećera u prahu
3 žlicepekmeza od naranči
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kandirane korice naranče
1

Miješano tijesto

U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) prvo na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini izradite tijesto. Na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči tijesto kratko premijesite i oblikujte u valjak. Podijelite valjaka u 4 jednaka dijela. Svaki dio izvaljajte u tanki valjak (Ø 2 cm) i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Svaki valjak narežite na ploške debljine otprilike 1 cm, položite ih na lim za pečenje i stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 13 Minute


Kolačiće izvucite zajedno s papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Preljev

Usitnite kandiranu narančinu koricu. Prosijte šećer u prahu. Pekmez protisnite kroz cjediljku, kratko prokuhajte i umiješajte šećer u prahu da dobijete gusti preljev. Gumbiće premažite preljevom pomoću noža i ukrasite s malo kandirane narančine korice.

  • Ako vam se preljev tijekom ukrašavanja stvrdne, jednostavno ga ponovno kratko zagrijte (pritom može postati prozirniji).
  • Ukoliko imate samo jedan lim za pečenje, možete kolačiće pripremiti i na komadu papira za pečenje. Jednostavno kolačiće na papiru povucite na lim.
  • Ako kolačiće želite darovati, predlažemo da ih zamotate u foliju za darove, zavežete vrpcom i ukrasite sušenim kriškama naranče.
  • U dobro zatvorenim kutijama kekse možete čuvati oko 2 tjedna.