Flag

Cvjetna torta s kremom od maslaca

oko 16 komada
Srednje teško
60
Torta s cvijećem od fondanta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu bez ukrasa možete zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Tijesto sve-u-jedan
200 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
250 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
4jaja (veličina M)
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
4 žlicemlijeka
Krema
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
80 gšećera
400 mlmlijeka
200 gmaslaca ili margarina (mekog)
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Šarenog pisma za kolače
1Dr. Oetker Fondant bijela deka
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Šarenog pisma za kolače
1

Priprema

Namastite kalup i obložite dno papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C

2

Tijesto sve-u-jedan

U posudi dobro izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve zajedno miješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim još 2 minute na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i izravnajte površinu. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute


Odvojite kolač od ruba kalupa pa ga iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje. Ostavite kolač da se ohladni bez dna kalupa.

3

Krema

Puding pripremite prema uputama na omotu, ali s 80 g šećera i samo 400 ml mlijeka. Vrući puding pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

4

Maslac mikserom (metlicama) pjenasto istucite te u malim porcijama dodajte puding. Maslac i puding moraju biti sobne temperature.

5

Odvojite papir za pečenje s podloge. Podlogu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za tortu i nanesite 1/3 kreme. Na to položite srednji dio podloge i ponovno nanesite 1/3 kreme. Položite i treći dio podloge, pritisnite ju pa tortu omažite preostalom kremom. Stavite tortu najmanje 1 sat u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Fondant deku položite na tortu. Zagladite površinu od sredine prema rubovima, a zatim rubove pritisnite odozgo prema dolje. Odrežite višak fondanta. Od tog viška malim kalupom (otprilike Ø 1,5 cm) za izrezivanje (slika 1) izrežite cvjetiće. Cvjetiće oblikujte pomoću štapića za modeliranje s okruglim vrhom i stavite točkicu žutog šećernog pisma u sredinu cvjetića. Bijelo šećerno pismo upotrijebite da biste pričvrstili cvjetiće na tortu. Tortu do posluživanja držite na hladnom.

  • Tortu bez ukrasa možete zamrznuti.