Flag

Bobičasta torta od sira

oko 16 komada
Srednje teško
60
Torta od sira i vrhnja s miješanim bobičastim voćem – svježa ili zamrznuta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tortu možete zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim (Ø 26 cm)
malomasnoće
Miješano tijesto
250 gpšeničnog brašna
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gmekog maslaca ili margarina
1jaje (veličine M)
Nadjev
250 gmiješanog bobičastog voća (svježe ili zamrznuto)
2 omotaDr. Oetker Želatine mljevene
750 gsvježeg posnog sira
12 žlicehladne vode
250 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
sok od 2 limuna
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
500 gslatkog vrhnja za šlag
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Miješano tijesto

Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Polovicu tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i postavite obruč kalupa za torte oko njega. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem ili paletom odvojite od dna kalupa za torte, ali ostavite da se na njemu ohladi.

3

Obruč kalupa za torte očistite i namastite. Drugu podlogu izvaljajte i ispecite kao prvu podlogu. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem ili paletom odvojite od dna kalupa za torte i odmah narežite na 16 komada, te ostavite da se ohladi na dnu kalupa za torte na rešetki. Položite cijelu podlogu na pladanj za torte te oko nje postavite obruč za torte.

4

Nadjev

Bobice preberite, eventualno operite i ocijedite ili ostavite da se odmrznu. Želatinu namočite po uputi na omotu u 12 žlica vode. Izmiješajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i Finesse aromom. Otopite želatinu prema uputi na omotu. Najprije 3 žlice od mase od sira izmiješajte sa želatinom, potom izmiješajte s preostalom masom. Istucite čvrsti šlag. Kad masa od sira počne želirati, umiješajte šlag. Izmiješajte otprilike jednu četvrtinu mase s bobicama. Polovicu bijele kreme poravnajte po podlozi. Po njoj rasporedite kremu od bobica pa opet premažite preostalom bijelom kremom. Na to položite na komade razrezanu podlogu. Tortu stavite najmanje na 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjak.

5

Prije posluživanja odvojite i skinite obruč kalupa ili obruč za torte. Tortu po želji pospite šećerom u prahu.

  • Tortu možete zamrznuti.